Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

vizirZaščitni vizir je alternativa ali dopolnitev pri osebni zaščiti pred prenosom nalezljivih bolezni, ki je tudi s pomočjo našega društva lažje dostopen vsem. Minus je, da ne prepreči vsem delcem iz zraka okoli nas, da pridejo v naša dihala, plus pa je, da poleg drobnih kapljic in drugih delcev, ki bi brez uporabe vizirja lažje in direktno prišli v naša dihala, na enak način ščiti ves obraz in oči. Preprečuje tudi podzavestno in nevarno dotikanje obraza z lastnimi rokami, kadar se nahajamo v manj varnem okolju. Vizir je zelo lahek, po uporabi ga lahko očistite in dezinficirate za ponovno uporabo. Mnenja o tem pripomočku so zelo različna, odzivi tistih, ki smo jim vizirje že dali, pa so zelo pohvalni. Zaščitni vizir lahko seveda za večjo učinkovitost vsak kombinira z zaščitno masko.

Do takšnega vizirja lahko vsak pride na dva načina:

1. Lahko si ga napravi sam, če ima možnost uporabe 3D tiskalnika z velikostjo širina x dolžina tiska vsaj 200x200 mm

2. Počitniško - turistično društvo Crveni vrh jih bo za vse, ki si želijo takšnega vizirja izdelovalo brezplačno, vendar je kapaciteta majhna, saj jih lahko napravimo največ 15 na dan. Člani društva imajo prednost!

Zato svetujemo vsem, da uporabijo svoj 3D tiskalnik, ali med svojimi prijatelji in znanci poiščejo nekoga, ki ga ima in ga prosijo za pomoč.

Navodila za izdelavo zaščitnega vizirja:

Potrebujete:

 • 3D tiskalnik
 • osnovni filament za 3D tiskalnik - PLA ali podobno
 • 3D model nosilca vizirja Visor_frame_EUROPE_ISO838_v3.stl
 • prozorno folijo A4 primerne trdote, recimo grafoskopske folije, ali folije za spiralno vezavo
 • luknjač za papir

Postopek izdelave:

 • prenesite v svoj računalnik 3D model nosilca vizirja Visor_frame_EUROPE_ISO838_v3.stl
 • napravite standarden postopek priprave za vaš model tiskalnika, kot to počnete za vse izdelke
 • naše nastavitve:
  • uporabljena šoba: 0,4 mm
  • višina plasti: 0,28 mm
  • material: PLA
  • čas tiska: 75 min
  • opomba: nastavite število 'Wall line count' na dovolj veliko število, da se nosilec natisne iz polne plastike brez vmesnih praznih prostorov. Na primer pri šobi 0,4 in nastavitvi debelina zidu 0,5 mm je to 4 ali več. Poskusite.

nosilec vizir

 • natisnite nosilec s 3D tiskalnikom (čas tiskanja ob običajnih nastavitvah dobro uro, pri šobah z večjim premerom lahko tudi samo 20 minut)
 • z običajnim luknjačem za papir na dolgem robu napravite 2 krat po dve luknji, kot je prikazano na sliki. Svetujemo vam, da najprej preizkusite perforacije na navadnem papirju, da ne boste uničevali folij.
 • nataknite folijo na nosilec in zaščitni vizir je končan
 • Opomba: model meri v višino 5 mm (debelina nosilca vizirja). Vizir bo imel po naših izkušnjah boljšo trdnost in folija bo bolj trdno pripeta na nosilec, če višino (koordinato z) nekoliko povečate. Po naših izkušnjah je optimalno na 5,7 mm.

folija perforacije

Več podrobnosti in verzij vizirja si lahko pogledate na tej povezavi.

Vabimo vse, ki imate možnost izdelati tovrstno zaščito zase in za druge, da to tudi storite in če je le možno, podarite izdelke vsem, ki jih potrebujejo. Če pa te možnosti nimate in želite imeti tak zaščitni vizir, nam sporočite svoje podatke na  in poskusili vam bomo vizir poslati po pošti tako, da boste samo nataknili folijo na nosilec. Največ 2 vizirja na en naslov s pripombo, da imajo člani Počitniško - turističnega društva Crveni vrh prednost in da ob večjem številu naročil vizirjev ne bomo mogli poslati vsem.

Ker gre za zdravje in življenje vseh, vas prosimo, da delite ta prispevek na socialnih omrežjih in na druge načine, da se bo tudi na tak način lahko zaščitilo čim več ljudi. Hvala!

Iskanje

♥ Največkrat prebrano v zadnjem tednu