Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

EU Roaming

Se še spomnite visokih cen uporabe mobilnih telefonov v drugih državah Evropske unije pred leti? Potem pa so na nivoju vseh držav članic določili, da mora biti strošek uporabe mobilnih komunikacijskih naprav enak, kot doma. In potem se je cena teh storitev zmanjševala in od 15. junija 2017 je res tako, kot določa direktiva. Z nekaj manjšimi izjemami; ena izmed njih je ta, da lahko brez dodatnega plačila v drugih državah EU uporabljate tudi podatkovni prenos na svojih telefonih, a je količina praviloma manjša, kot doma in določena po drugačni formuli. Ta količina se še vedno povečuje vsako leto. Druga, precej bolj zoprna podrobnost pa je ta, da se klici in pošiljanje sporočil iz domače države v ostale države unije še vedno obračunava in zaračunava prosto, kar v Sloveniji v praksi pomeni med 40 in 50 evro centi za minuto pogovora in približno 10 centi za eno sporočilo. Seveda je skrajno čudno, da lahko s slovenskim naročniškim paketom kličem brez dodatnih stroškov recimo iz Hrvaške v Slovenijo, iz katerekoli EU države v to isto državo, ali katero koli drugo EU državo, RAZEN kadar kličem iz Slovenije. V tem primeru pa so klici brez dodatnih stroškov samo, kadar kličem v Slovenijo, klici v druge EU države pa so nerazumno dragi! Očitno so pripravljavci zakonov pozabili ali pa 'pozabili' na to podrobnost in na drugi strani pustili telekomunikacijskim podjetjem vsaj eno področje, na katerem so lahko veselo služili. A očitno je bilo pritožb, vprašanj in predlogov za ureditev tudi te anomalije dovolj, da se v kratkem spreminja tudi obračunavanje te storitve. 

Na to temo smo tudi iz našega društva Evropski komisiji konec poletja 2016 poslali vprašanje o tem in dobili odgovor, da v tistem času za tovrstne storitve niso predvidene nikakršne omejitve, vendar da so s tem seznanjeni in da preučujejo možnosti o tem, kaj Evropska komisija lahko stori na tem področju.

Po slabih treh letih od takrat se bo letos 15. maja prvič premaknilo tudi na tem področju. S tem datumom Evropska komisija določa najvišjo ceno za klic iz domačega omrežja v telefonsko omrežje druge države EU, ki bo znašala največ 19 centov na minuto. Glede na vse ostalo, je to še vedno dokaj visoka cena, vendar je v slovenskem primeru to znižanje za vsaj dobrih 50%! Pričakujemo, da se bo ta omejitev zmanjševala tudi v prihodnjih letih in da se bo po vzoru določil uporabe telefonov v tujini zmanjšala na enotno tarifo povsod in ne bo več pomembno, ali v tujino kličemo iz tujine, ali od doma.

Iskanje